P11 Akatemia, P11

HJK/Arabia sin - Viikingit akatemi   0 - 9

Tali TN A

HJK/Arabia sin - FC Viikingit miniakatemia otteluraportti (Piirisarja)

FC Viikingit miniakatemia P11 ja HJK/Arabia iskivät yhteen Piirisarjan 4. kierroksen ottelussa Talin tekonurmella. Viikingit lähti otteluun varsin vajaalla ryhmällä ja joukkueeseen saatiin mukaan vain yksi vaihtopelaaja. Maaliin jouduttiin laittamaan kenttäpelaaja ja valinta osui tällä kertaa Pauli Vakulaan.

Viikingit aloitti ottelun vauhdilla ja rummutti hyökkäyksiä HJK:n päätyyn tasaista tahtia. Ottelun 5. peliminuutilla Viikingit taiteilee maailmanluokan maalin. Faraz Jafarian ottaa vauhdit omasta päästä, siirtää Tuomas Holopaiselle, joka pelaa laitaa pitkin Leevi Asikaiselle HJK:n päätyyn. Leevi harhauttelee pari pelaajaa laidasta, siirtää keskelle Akin Saritakselle, joka laittaa seinäsyötöllä Bebe Malisen rangaistusalueen sisältä läpi. Bebe malttaa vielä siirtää pallon maalivahdin oli Mira Säikölle, jolla on helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Pallo vietiin maalin jälkeen jo aloitukseen keskiympyrään, kunnes tuomari päättääkin pienen mietinnän jälkeen, että tilanne on paitsio. Videolta jälkeenpäin tarkasteltuna tilanne oli vähintäänkin täpärä paitsio, jos lainkaan, mutta maalia ei hyväksytä.

Viikingit siirtyy 1 - 0 johtoon kun 9 minuuttia on pelattu. Leevi riistää pallon HJK:n pelaajalta puolustusalueella ja siirtää Miralle, joka laittaa Beben läpiajoon ja Bebe laukoo pallon vastustamattomasti yläriman alle yli HJK:n maalivahdin.

Viikingit hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selvästi mutta HJK pystyi estämään todella vaaralliset maalipaikat melko hyvin ja tauolle lähdettiin Viikinkien 1 - 0 johdossa. Viikinkien pallon liikuttaminen ei ollut ensimmäisellä puoliajalla vielä valmennuksen toivomalla tasolla.

Puoliajalla Viikinkien käskyttäjäksi tähän otteluun yllättäen kutsuttu Jaabir Hassan tekee taktisia muutoksia ja laittaa toiselle puoliajalle tolppien väliin Viikinkien luottopuolustajan Mativy Bilykin.

Pari minuuttia toista puoliaikaa pelattu kun Viikingit saa kulmapotkun. Pallo pelataan maalivahdin eteen, josta Leevi ja Mira survovat sen yhteisvoimin sisään. Tuomari nostaa ensin kättä ylös paitsion merkiksi mutta näyttää lopulta keskipisteen suuntaan ja maali hyväksytään. Hämmentävä tilanne kaiken kaikkiaan mutta Viikingit 2 - 0 johtoon.

Viikingit siirtyy 3 - 0 johtoon kun Leevi ampuu rangaistusalueen ulkopuolelta kohti alakulmaa. HJK:n maalivahti saa torjuttua, mutta jatkopallosta Viikinkien Pauli Vakula pääsee pussittamaan. Komeat tuuletukset siihen päälle vielä.

Viikinkien 4 - 0 osuma syntyy Akinin vapauttaessa Miran vasemmalta laidalta. Mira ohittaa nätisti HJK:n puolustajan ja ohittaa perään vielä maalivahdin vasemman jalan tarkalla laukauksella.

50 minuuttia on pelikellossa kun Bebe katkaisee onnistuneesti HJK:n pelaajan alaspäin suuntautuneen syötön ja pääsee nokikkain maalivahdin kanssa. Vuorenvarma sivallus maalin alakulmaan vie Viikingit jo 5 - 0 johtoon.

Hei seuraavasta aloituksen jälkeisestä tilanteesta Viikingit iskee jälleen. Leevi riistää pallon HJK:n puolustajalta ja siirtää Miralle, joka viimeistelee kliinisesti Viikingit jo 6 - 0 johtoon. Tässä vaiheessa alkoi näyttämään, että Viikinkien ylläpitämä kova vauhti alkoi tuntumaan HJK:n pelaajien jaloissa.

Ottelu oli jo käytännössä ratkennut mutta Viikingit iskee vielä. Leevi murtautuu vasemmalta laidalta läpi ja syöttää keskelle Paulille, joka ohjaa pallon Klubin verkkoon ja tilanne jo 7 - 0.

Pauli viimeistelee vielä illalle hattutempun, kun Bebe löytää miehen hienolla syötöllä rankkarialueelta ja tarkka laukaus oikeaan alakulmaan vie Viikingit 8 - 0 johtoon.

Ottelu päättyi lopulta Viikinkien 9 - 0 voittoon. Viikingit painoi systemaattisesti peliä HJK:n päätyyn läpi ottelun eikä jättänyt HJK:lle mitään mahdollisuuksia voittoon tässä ottelussa. Omassa pelissä on kuitenkin petrattavaa vielä varsinkin viimeistelyjen laadussa ja syöttötarkkuudessa.

Viikingit jatkaa sarjaa edelleen puhtaalla pelillä. Piirisarja jatkuu ensi viikolla tiistaina KoiPS-ottelulla.

Ottelun voi katsoa jälkilähetyksenä alla olevan linkin kautta.