P11 Akatemia, P11

Viikingit akatemi - NJS/Musta  5 - 0

Kartano nap 2 TN

FC Viikingit miniakatemia - NJS otteluraportti (Piirisarja)

FC Viikingit miniakatemia P11 kohtasi nurmijärveläläisen NJS:n piirisarjan kolmannen kierroksen ottelussa kotikentällään Kartanon tekonurmella.

Viikingit oli hoitanut otteluun valmistautumisen hyvin ja heti aloituksen jälkeisestä hyökkäyksestä Viikinkien Leevi Asikainen vapautta Riko Keskkylan oikealta laidalta läpi. Riko siirtää keskelle, josta Mira Säikkö jatkaa pallon maaliin. "Niin tuttua, niin tuttua", huudeltiin kentän laidalta maalin jälkeen.

Kolmannen peliminuutin kohdalla NJS:n pelaaja pääsee karkaamaan puolittaiseen läpiajoon, mutta Viikinkien tänää pelivuorossa olleen maalivahdin Erik Kuneliuksen erinomainen vastaantulo pelastaa tilanteen.

Viikingit siirtyy 2 - 0 johtoon kun Faraz Jafarian antaa puolustuksesta pitkän syötön keskialueelle, josta Bebe Malinen ja Eetu Lundqvist taiteilevat keskinäisellä seinäsyötöllä Miran läpiajoon. Mira ei näistä yleensä erehdy ja painaa pallon verkon perukoille NJS:n maalivahdin selän taakse.

Taivaalta alkoi tippumaan tässä vaiheessa rakeita ja Kartanon ylle nousi komea sateenkaari yleisön riemuksi. Märkä kentta vaikeutti hieman molempien joukkueiden pallon liikuttelua.

Ottelun 10. peliminuutin kohdalla pallo osuu NJS:n pelaajan käteen rangaistusaleen rajan tuntumassa. Vapaapotkun antaa Viikingeiltä Leevi, mutta pallo kilpistyy NJS:n muuriin.

16 minuuttia kellossa kun Riko ottaa oikealta laidalta spurtin puolesta kentästä NJS:n päätyyn ja antaa huikean keskityksen boksiin, josta Mira puskee pallon maalin alakulmaan vieden Viikkarit jo 3 - 0 johtoon. Märkä pelialusta alkoi tekemään maalivahtien työskentelystä haastavaa kun kaikki maan kautta tulleet pomput kimpoavat laakeana eteenpäin.

Vähän edellisen tilanteen perään Viikinkien Matviy Bilyk pelaa hienosti puolustusalueella ja tänään pitelemättömällä pelipäällä ollut Riko kaadetaan ragaistusalueen sisällä rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkun menee ampumaan Leevi, joka laittaa nahkakuulan tyylillä yläkulmaan. Toimituksen kuuleman ottelun jälkispekulaation perusteella tässä olisi kenties nähty kuluneella viikolla harjoiteltu Panenka-rankkari, eli hidastettu chippi keskelle maalia, mutta vastustajan maalivahdin epäiltiin jättävän aavistaminen vällin, joten tyytyminen oli perinteiseen sijoitukseen tällä kertaa.

Viikingit tekee muutamia pelaajavaihtoja. Sisään hyppäävät Olli Tuominen, Stefano Corsi ja Akin Saritas. Heti ensimmäisestä sommitelmasta Viikingit saa vapaapotkun. Pallon taakse Akin, jonka vasuri ohittaa NJS:n kahden miehen muurin ja pallo pompun kautta maaliin. Jatkuvasti kostuva kenttä tekee näistä pomppupalloista maalivahdille todella hankalia torjua.

Viikingit tekee lisää vaihtoja. Sisään tulevat Lauri Korhonen , Pauli Vakula ja Tuomas Holopainen. Näistä Tuomakselle aukeaa hieno maalintekopaikka rangaistusaleen sisältä, mutta vasemman jalan painavan laukauksen NJS:n maalivahti saa jalallaan pelastettua. Puoliajalle lähdettiin Viikinkien 5 - 0 johtoasemassa.

Ottelun toisella puoliajalla Viikingit jatkoi painostamista ja pallo pysyi pääasiassa NJS:n kenttäpuolella. Ottelu kuitenkin hieman rauhoittui ensimmäisen puoliajan kovan Viikkarien rynnistyksen jälkeen. Viikingit loi toisella puoliajalla maalipaikkoja lisää mutta ei kyennyt enää lisäosumia tekemään. Viimeistelytehokkuutta olisi voinut olla vielä enemmänkin tänään. Viikingit puolusti ottelussa tarkasti, eikä NJS päässyt kovinkaan vaarallisille maalipaikoille ja Erik Kunelius Viikinkien maalissa jäi lopulta melko työttömäksi.