6
TOU
19.10
P2011 Akatemia, P11

HJK/Töölö sin - Viikingit akatemi   0 - 3

Pirkkola TN A

HJK/Töölö - FC Viikingit miniakatemia otteluraportti (Piirisarja)

FC Viikingit miniakatemia P11 ja HJK/Töölö kohtasivat piirisarjan toisen kierroksen ottelussa Pirkkolan tekonurmella. Molemmat joukkueet olivat voittaneet piirisarjan avausottelunsa ja aiemmat keskinäiset kohtaamisen tällä kaudella ovat olleet melkoisen tasaisia kamppailuja.

HJK aloitti ottelun hitusen Viikinkejä terävämmin ja loi toisella peliminuutilla kohtuullisen maalipaikan, mutta laukaus yli Felix Blomqvistin vartioiman maalin. Viikingit saa ensimmäisen maalipaikkansa kulmapotkun jälkeen syntyneestä maalinedustahässäkästä, mutta pallo kilpistyy useiden laukaisuyritysten jälkeen aina HJK:n puolustajiin tai maalivahtiin.

Ottelun 8. peliminuutilla Viikinkien kapteeni Leevi Asikainen vapauttaa pitkällä syötöllä Riko Keskkylan oikealta laidalta irti ja siihen perään tuttu harjoiteltu kuvio, jossa Riko siirtää keskelle ja Mira Säikkö ohjaa suoraan syötöstä Viikingit 1 - 0 johtoon.

Maalin jälkeen mentiin pitkä tovi ilman kunnollisia maalipaikkoja. Molempien joukkueiden puolustus oli hyvin organisoitu ja pystyi estämään vastustajan hyökkäyksen pyristelyt.

Seuraava hyvä maalipaikka tulee Viikingeille, ja jälleen kerran kulmapotkusta. Tuomas Holopainen nostaa hienon keskityksen, josta Leevi puskee pallon oikeaoppisesti alaspäin maalia kohden, mutta edes jälkitilanteesta ei palloa saada verkkoon asti toimitettua.

24 minuuttia pelattu kun Viikingit rakentaa seuraavan maalipaikan. Pallo pelataan rangaistusalueen sisälle ja vuorollaan pääsevät laukomaan kauheasta hässäkästä Pauli Vakula, Eetu Lundqvist ja Tuomas Holopainen, mutta kenenkään laukaus ei mene maaliin asti.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Viikingit käänsi peliä voimakkaasti HJK:n päätyyn ja haki toista maalia raivokkaasti. HJK:n puolustus- ja maalivahtiosasto kesti kuitenkin painostuksen ja tauolle lähdettiin Viikinkien 1 - 0 johtolukemissa.

Toinen puoliaika alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen hyvä paikka syntyy Viikingeille kun Pauli saa omalta puolustusalueelta läpisyötön ja ampuu hiuksenhienosti maalin yli.

Sama herra on asialla heti seuraavassa tilanteessa. Pauli kikkailee HJK:n rangaistusalueella vastustajan puolustajia ja hänet vedetään nurin. Tuomarin käsi osoittaa rangaistuspilkkua kohden. Rankkarin käy ampumassa varmasti sisään maalin vasempaan alakulmaan Leevi ja Viikingit siirtyy näin 2 -0 johtoon.

Ottelun 39. peliminuutin kohdalla Viikinkien Matviy Bilyk antaa pitkän avauksen omalta kenttäpuoliskolta jatkuvasti HJK:n puolustukselle ongelmia aiheuttaneelle Paulille, joka karkaa puolustukselta karkuun yksin läpiajoon ja siirtää tyylikkäästi pallon HJK:n maalivahdin ohi alakulmaan ja Viikingit näin 3 - 0 johtoon.

Viikingit oli ottelun lopussa selvästi aktiivisempi joukkue ja pystyi luomaan kourallisen hyviä maalipaikkoja lisää, mutta paikoista ei lisäosumia syntynyt. Tuomarin päätösvihellys lukitsi taululle Viikinkien 3 - 0 voiton ja Viikkarit jatkaa siten Piirisarjaa puhtaalla pelillä.

Viikinkien valmentaja Mikael Virta vaikutti ottelun jälkeen kohtuullisen tyytyväiseltä suojattiensa otteisiin. Kuluvalla viikolla oli useammallakin pelaajalla ollut pientä kuumeilua ja muutama pelaaja joutui ottelun jättämään kokonaan väliin sairastelun takia, joten ihan ok suoritus tästä lopulta saatiin, lähtökohdat huomioiden.

Ottelun näkee jälkilähetyksenä FC Viikingit miniakatemian YouTube-sivuilta:


Viikingit miniakatemia toivottaa kaikille futisäideille ja muillekin äideille ❤ hyvää äitienpäivää sunnuntaina 8.5.!


Tilastot
HJK/Töölö sin

0 - 3

(0-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista