P11 Akatemia, P11

Viikingit akatemi - JäPS  11 - 2

Kartano nap 1 TN

FC Viikingit miniakatemia - JäPS otteluraportti (Piirisarja)

Piirisarjan 2022 avausottelussa FC Viikingit P11 miniakatemia sai vastaansa Kartanon kotikentällään järvenpääläisen JäPS P11-ryhmän. Ottelu pelattiin koleassa säässä, mutta hienossa ilta-auringossa.

Viikingit aloitti räväkästi ja heti aloituksen jälkeisestä hyökkäyksestä Olli Tuominen karkaa oikealta laidalta ja laukoo maalin sivuverkkoihin. Seuraavasta hyökkäyksestä pallo Leevi Asikaiselle rangaistusalueelle ja pallo laukauksesta ylärimaan. JäPS näytti jääneen hieman lähtötelineisiin kun Viikkarit jatkoi vyörytystään.

Ottelun 6. minuutin kohdalla Leevi pyörähtää pallon kanssa keskikentällä ja laittaa Bebe Malisen oikealta laidalta läpiajoon. Bebe näkee Mira Säikön rangaistusboksissa vapaana, siirtää ykkösellä keskelle ja Mira viimeistelee kliinisesti vieden Viikingit 1 - 0 johtoon.

13. minuutin kohdalla Viikingit rakentelee lähes identtisen tilanteen. Bebe syöttää oikealta laidalta päätyviivan kohdalta keskelle ja Mira pussittaa alakulmaan Viikingeille 2 - 0.

Hei seuraavasta tilanteesta myllytys jatkuu ja Viikingit siirtyy jo 3 - 0 johtoon. Eetu Lundqvist pyörittelee mainiosti keskikentällä JäPS:in pelaajia, syöttää Miralle, joka saa oikean jalan vapaaksi ja ampuu rangaistusalueen ulkopuolelta todella painavan laukauksen JäPS:n maalin alakulmaan ja Viikingit alkaa jo karkaamaan ratkaisevan tuntuisesti.

18 peliminuuttia takana, kun Viikinkien Riko Keskkyla karvaa voimalla pallon keskialuella ja antaa vapauttavan syötön Bebelle, joka sivaltaa vastustamattomalla kaukolaukauksella pallon maalin alakulmaan lisäten Viikinkien johtoa jo 4 - 0 lukemiin.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut kauaa odotella, kun tähän otteluun uskomattoman maalivireen löytäneen Miran seuraava osuma näkee päivänvalon. Riko antaa pitkän sivurajaheiton rangaistusboksiin Akin Saritakselle, joka ohjaa pallon Miralle, ja roikulla JäPS:n maalivahdin yli lukemiksi jo 5 - 0. JäPS vaikutti jo tässä vaiheessa putoavan Viikinkien kyydistä. Viikingit viimeistelee jäätävällä prosentilla maalipaikoistaan.

23. peliminuutin kohdalla Viikinkien Eetu taistelee pallon rangaistusalueen sisällä itselleen ja ampuu voimalla ylärimaan, josta kimmonneesta pallosta Mira tuikkaa lukemiksi jo 6 - 0.

Muutama minuutti edellistä JäPS:n maalivahti tekee loistavan torjunnan maalin yläkulmasta. Olli Tuominen syöttää ja Leevi ampuu suoraan syötöstä hienon kudin yläkulmaa kohden mutta tällä kertaa pallo ei maaliin asti mene.

Viikinkien puolustus- ja maalivahtiosasto selvitti JäPS:n yksittäiset yritykset varmasti, eikä JäPS kyennyt vaarallisia maalipaikkoja luomaan käytännössä lainkaan 1. puoliajalla.

Toisen puoliajan ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyy kun Leevi riistää pallon JäPS:n kulmalipun kohdalla syöttää Akinille, joka laukoo suoraan syötöstä pallon maalin kehikoihin. JäPS pääsi hieman paremmin peliin sisään toisella puoliajalla ja loi yksittäisiä vaarallisia tilanteita. Viikinkien puolustuksessa pelanneet Matviy Bilyk - Lauri Korhonen - Faraz Jafarian pelasi tänään kuitenkin mainosti.

46. peliminuutin kohdalla Viikinkien Leevi heittää nätit jalkakikat ja hänet kaadetaan rangaistualueen sisällä pilkun arvoisesti. Rankkarin menee ampumaan Riko, joka laittaa pallon varmasti sisään ja Viikingit 7 - 0 johtoon.

Viikinkien seuraava osuma syntyy kun Leevi riistää pallon keskikentällä ja antaa Bebelle oikeaan laitaan, joka keskittää rangaistusalueelle, josta Mira ohjaa jo illan kuudennella maalillaan pallon maaliin. Todella hieno sommitelma tämä maali Viikingeiltä.

JäPS pääsi rakentelemaan ottelun loppupuolella muutamia hyviä tilanteita mutta Viikinkien puolustus ja maalivahtiosasto kesti.

Viikinkien seuraava osuma syntyy Matviy:n kertakaikkisen upean kaukolaukauksen seurauksena. Pallo painuu vastustamattomasti JäPS:n maalin alakulmaan. Sama mies operoi heti seuraavassa tilanteessa ja syöttää Beben yksin läpiajoon. Bebe sivaltaa varmasti pallon maalivahdin ohi ja murskalukemat 11 - 0 taululle.

JäPS saa kuparisen vihdoin rikki kun Viikinkien puolustuksessa sidotaan kengännauhoja kesken JäPS-hyökkäyksen ja JäPS:n Joel Vitikka pääsee vapaasti laittamaan palloa maaliin. Vähän perään JäPS tekee vielä toisen kun Joona Laitinen pääsee ampumaan rankkarirajan tuntumasta. Ottelu päättyi lopulta Viikinkien 11 - 2 voittoon.

Viikingit pelasi tänään varmasti ja iski tehokkaasti. Parannettavaa tosin jäi paljonkin. Syöttöjen laatua täytyy lisätä entisestään ja helppoja virheitä saada karsittua.

Piirisarja jatkuu ensi viikon perjantaina 6.5.2022 Pirkkolassa ottelulla HJK Töölöä vastaan. Tästä joukkue kuitenkin siirtyy ensin viettämään vappua siman juonnin ja munkkien syönnin merkeissä.