P11 Akatemia, Ateitis Cup

Viikingit - RFS Riga blue (LV)  0 - 4

Sportima Arena

FC Viikingit miniakatemia - RFS Riga blue (LV)

Ateitis CUPin viimeisessä alkulohkon ottelussa FC Viikingit miniakatemia kohtasi latvialaisen RFS Riga blue:n. Viikingit tarvitsi ottelusta voiton, jolla varmistuisi paikka kahdeksan parhaan joukossa ja lohkon ykkös- tai kakkossija. Rigalle riitäisi tässä tasapelikin kahdeksan joukkoon pääsemiseksi.

Ennen ottelua tyyliteltiin hieno joukkuekuva:

Ottelun 4. minuutin kohdalla Viikingit saa kohtalaisen paikan kun Maksim Sereda pujahtaa Rigan alimman puolustajan takaa ohi ja on tuikata Viikingit johtoon, mutta kärkkärituikkaus menee hienoisesti tolpan oli.

Pari minuuttia edellisestä Rigan pelaaja virittää oikean jalan vapaaksi ja ampuu melko kaukaa näyttävän laukauksen aivan yläriman alle ja Riga siirtyy 1 - 0 johtoon. Tässä vaiheessa Viikinkien on jo nostettava linjaa ylöspäin koska ottelusta on otettava voitto. Tasapelillä tai tappiolla ei alkulohkon kannalta ole merkitystä.

Viikingit jatkoikin maalin jälkeen aktiivista hyökkäämistä ja sai luotua joitakin tilanteita. Riga sai myös luotua joitakin vaarallisia tilanteita Viikinkien maalille. Puoliajalle lähdettiin Rigan 1 - 0 johdossa.

Toisen puoliajan alussa Riga siirtyy 2 - 0 johtoon, jälleen kaukolaukauksella kun pallo painuu maalin yläkulmaan.

Rigan kolmas osuma tulee 32. minuutilla kun hyökkääjälle pelataa läpisyöttö keskeltä ja hän saa hieman onnekkaastikin pallon lopulta tyhjään maaliin kuljetettavaksi.

Ottelun viimeisestä hyökkäyksestä Riga rokottaa vielä kerran, kun Viikingeillä on lähes koko ryhmä ylhäällä. Ottelun lopputulokseksi tyly 4 - 0 tappio.

Taidollisesti ja pelinrakentelussa Viikingit oli ehkä Rigaa jopa edellä mutta Rigan pelaajien tilanteisiin meno oli Viikinkejä aggressiivisempaa sekä Rigan painavat laukaukset olivat laadultaan Viikinkejä parempia ja ratkaisivat lopulta ottelun voiton.