9
LOK
10.50
P11 Akatemia, Ateitis Cup

Viikingit - “Daugavpils” (LV)  1 - 0

Sportima Arena

FC Viikingit miniakatemia - "Daugavpils" (LV) otteluraportti

Ateitis CUP 2022 Liettuassa päättyi Viikinkien osalta päätösotteluun latvialaista Daugavpils:iä vastaan.

Viikinkien ryhmä oli nukkunut yön hyvin ja tankannut hotellilla kunnon aamiaisen alle. Viikkarit otti pelin hallintaan heti ottelun alusta alkaen vaikka valmennus oli ryhmitellyt jotkut pelaajat normaalista poikkeaville pelipaikoille. Pelin painopiste oli enimmäkseen Daugavpilsin kenttäpuoliskolla, tosin huippumaalipaikoille ei Viikingit tuntunut alussa pääsevän.

Daugavpils sai ensimmäisen puoliskon loppupuolella hieman luotua painetta Viikinkien maalille. Parikymmentä sekuntia ennen taukovihellystä Daugapvpils saa kulmapotkun jälkitilanteesta laitettua pallon maaliin, mutta tämä oli selvästä paitsioasemasta, joten tuomarin käsi pystyyn ja maalia ei hyväksytä.

Toisella puoliskolla Viikingit aloittaa terävästi. Lauri Korhonen riistää pallon Daugavpilsin pelaajalta ja pelaa laitaa pitkin Anssi Haikalalle, joka ohittaa puolustajan ja etenee terävästi oikeaa laitaa pitkin päätyviivaa kohden. Anssi antaa keskityksen, johon Bebe Malinen pääsee päineen väliin ja puskee pallon maalin alakulmaan. Viikingit siirtyy tällä osumalla 1 - 0 johtoon.

26. minuutin kohdalla Viikingit saa kulmapotkun ja läpi turnauksen toistunut vaarallien kuvio, jossa Bebe keskittää ja Mira Säikkö puskee toistuu jälleen. Tällä kertaa Daugavpilsin maalivahti saa vaivoin jalallaan reaktiotorjuntana pelastettua maaliviivalta.

Viikingit jatkoi samalla pelityylillä ottelun loppuun asti, eikä päästänyt Daugavpilsiä kunnon maalipaikoille juurikaan. Viikingit oli joukkueista selvästi taitavampi ja pelasi järkevää pelinrakentelua.

Ottelu päätty lopulta Viikinkien 1 - 0 voittoon.

Otteluvideo alla:

Ottelun jälkeen käytiin läpi peli nopeasti, kiitettiin joukkueen hienosta taistelusta ja palkittiin joukkueen paras pelaaja ja tsemppari. Palkinnon sai ansaitusti hienoja otteita ja rohkeita 1v1 haastoja läpi otteluiden esittänyt Anssi Haikala.

Joukkue jatkoi pelin jälkeen bussilla takaisin hotellille, jossa suihku ja lounas, ja sen jälkeen siirtyminen kohti Vilniuksen lentokenttää ja ilalla nokka kohti Helsinkiä. Tunnelma bussissa paluumatkalla oli erinomainen kolmen perättäisen voiton jälkeen. Joukkueen DJ:nä toimi tällä kertaa Riko ja tunnusmusiikkina Ranskan jalkapallon maailmanmestaruuden "vuosimallia 2018" tunnusbiisiksi noussut ralli Ramenez la coupe à la maison.

Ateitis Cupin 2022 voitti lopulta Viikinkien kanssa samassa alkulohkossa pelannut RFS Riga blue, joka esitti läpi koko turnauksen vahvoja otteita. He kaatoivat mm. Juventuksen välierissä ja Benfican loppuottelussa, joten täysin ansaitut kultamitalit matkaavat Riikaan. Onnittelut Rigalle turnauksen voitosta! Rigan oli turnauksessa peräti neljän eri joukkueen voimin ja joukkueen kannustusjoukot ehdottomasti turnauksen äänekkäimmät kaikkine härveleineen ja torveineen.

Ateitis CUP oli kaiken kaikkiaan erinomaisesti järjestetty ja pelipuitteen hienot. Ensi vuonna ehkä uudestaan!

Tilastot

1 - 0

“Daugavpils” (LV)
(0-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Mustalahdentie 10 

00960 Helsinki

2. krs (summeri) 


P. 0400 317 230

fcviikingit@fcviikingit.com

www.fcviikingit.fi