FCFJ - Viikingit   0 - 4

Porvoo, Kokonniemi TN

FCFJ - FC Viikingit miniakatemia otteluraportti (P12 Ykkönen)

FC Viikingit miniakatemia (P2011 syntyneet) ensi kaudeksi Eteläliigaan!

FC Viikingit miniakatemia kohtasi lauantaina 10.6.2023 P12 Ykkösen toiseksi viimeisessä sarjaottelussa Porvoossa FC Futura Juniorit (FCFJ). Viikingeillä oli ottelussa mahdollisuus varmistaa ensi kaudelle paikka Eteläliigaan ja tehdä samalla vuosaarelaista historiaa. Ja toden totta, joukkue lunastikin nämä odotukset mallikkaasti ja pelaa ensi syksyllä Eteläliigassa.

Viikingit aloitti ottelun ryminällä. Jo 30 sekunnin jälkeen Faraz Jafarian pelaa Eetu Lundqvistin kanssa seinäsyötöllä Leevi Asikaisen loistavaan maalipaikkaan mutta veto menee suoraan päin Futuran maalivahtia.

Kymmenisen minuuttia edellisestä Viikkarit saa toisen huippupaikan. Eetu vapauttaa Stefano Corsin oikealta laidalta läpi. Syöttö keskelle pilkun kohdalla Pauli Vakulalle, joka ohjaa Mira Säikölle, mutta takakulmalta pallo lipuu oli tolpan maalipotkuksi.

Vapauttava avausmaali Viikingeille syntyy 20. minuutin kohdalla. Leevi Asikainen antaa pystysyötön rangaistusalueelle Stefanolle, joka terävällä harhautuksella ohittaa puolustajan ja laukoo napakasti takakulmaan 1 - 0.

27. minuutin kohdalla Viikingit on lähellä kasvattaa johtoaan kun Miran hyvän nousun jälkeen Maksim Sereda laukoo pallon tolppaan.

Seuraavassa tilanteessa Eetu ohittaa pari Futuran pelaajaa ja hänet taklataan lopulta voimalla nurin. Seurauksena puujalka ja jääpussia reiteen, onneksi ei sen pahempaa.

Ensimmäinen puoliaika oli Viikinkien selkeää hallintaa, joskaan peli ei ollut aivan sitä parasta mahdollista. Puoliajalle lähdettiin Viikinkien 1 - 0 johdossa.

Toinen puoliaika ehti vanhentua viisi minuuttia kun Viikingeiltä Leevi Asikainen laukoo vasemman jalan kaukolaukauksella pallon Futuran maalin ylärimaan, mutta jatkopalloa ei saada survottua maaliin.

Seuraavassa tilanteessa Mira ajaa hurjalla pystyjuoksulla puolustuslijasta läpi ja hänet kaadetaan takaapäin nurin hieman ennen rangaistusalueen rajaa. Tilanteesta selkeä keltainen kortti vastustajalle, eikä punainenkaan kortti ollut tässä kovin kaukana.

Viikingit tekee hienon 2 - 0 osuman kellon näyttäessä 58 minuuttia. Ensin kaksikko Asikainen - Kinnunen pelaaa hienosti pallon Futuran rankkarialueelle, josta seuraava kaksikko Lunqvist - Säikkö toimittaa pallon ykköskosketuksilla Futuran maaliin.

Stefano lisää Viikinkien johdon jo 3 - 0 lukemiin, kun Eetu antaa läpisyötön, jonka Leevi Kinnunen ovelasti antaa mennä rangaistusalueelle läpi Stefanolle, ja maalivahdin edestä on lopulta helppo viimeistellä Viikinkien kolmas osuma.

65. minuutin kohdalla Mira karkaa Futuran puolustuslinjasta yksi läpi, mutta Futuran maalivahti tulee erinomaisesti vastaan ja torjuu laukauksen. Heti perään Viikinkien Olli Tuominen pääsee yrittämään parikin kertaa hyvästä paikasta mutta Futuran puolustajat blokkaavat molemmat laukaukset.

Viikingit paransi peliään läpi koko ottelun ja lopullinen niitti tulee 68. minuutin kohdalla. Max Kitururu pääsee vapaasti nousemaan vasemmalta reunustalta ja pallo toimitetaan lopulta maalin eteen, jossa mainion ottelun pelannut Leevi Kinnunen siirtää pallon verkkoon ja naulitsee ottelun loppulukemiksi Viikinkien voiton 4 - 0.

Viikingit varmisti tällä tuloksella paikkansa ensi kaudeksi Eteläliigaan! Toinen varma menijä samasta lohkosta on HJK ja kolmas suoran paikka jää vielä viimeisten ottelujen varaan.

Ottelun haastavin tehtävä oli kuitenkin vielä edessä. Voittojuomapullojen avaamista ei nimittäin treeneissä ole harjoiteltu.

Lopulta pullo saatiin auki Viikingit miniakatemian erinomaiseen lentoon valmentaneen päävalmentaja Roberto Nuccion avulla, ja juhlat saattoivat alkaa!

Myöskään pelaajien vanhemmat eivät päässeet kuivin jaloin kotiin.