P11 Akatemia, P12 Ykkönen

Viikingit - HJK  1 - 6

Helsinki, Kartano 2 TN A

FC Viikingit miniakatemia - HJK otteluraportti (P12 Ykkönen)

FC Viikingit miniakatemia ja HJK kohtasivat keskiviikkona 24.5.2023 P12 Ykkösen kärkikamppailussa Viikinkien kotikentällä Kartanolla Vuosaaressa. Molemmat joukkueet tähtäävät syksyn Etelä-Länsiliigaan ja omaavat siihen hyvät mahdollisuudet. Sarjan kolme parasta menevät sarjaan suoraan ja nelonen karsintaan.

Upea +20 asteen keväthelle, huipputason ottelu sekä Ismon ja Yaroslavin kaasugrillillä ja makkarasetillä terästetty buffa olivat houkutelleet kentän laidalle satapäisen kovaäänisen yleisön.

Viikingit aloitti ottelun todella vahvasti ja hallitsi kaiken kaikkiaan ensimmäistä puoliaikaa selvästi. 7. minuutin kohdalla Viikinkien Leevi Asikainen taklataan selkäpuolelta nurin hyökkäystilanteessa. Seuranneesta vapaapotkusta Stefano Corsi antaa pallolle kyytiä mutta tulisen laukauksen onnistuu HJK:n maalivahti torjumaan aivan yläriman alta.

Tilanteesta seurasi kulmapotku, josta Viikingit saa uskomattomia maalipaikkoja, mutta ei maalia. Leevin antamasta kulmasta ensin Eetu Lundqvist ohjaa pallon ykkösellä maalin alakulmaan mutta klubin maalivahti torjuu. Jatkopallosta Stefano laukoo voimalla ylärimaan, josta pallo kimpoaa maaliviivalle. Maaliviivateknologiaa olisi tässä tarvittu. Vielä kolmas kuti samasta hässäkästä mutta se osuu HJK:n blokkaavaan puolustajaan.

Pari minuuttia myöhemmin Viikinkien Mira Säikkö katkaisee syötön hyökkäysalueella ja siirtää juuri kentälle sisään tulleelle Timur Agruzoville, mutta laukaus nousee liian korkealle ja yli HJK:n maalin.

HJK joutui ensimmäisellä puoliajalla rikkomaan paljon ja vartin pelin jälkeen tuomari nostaa HJK:n pelaajalle ensimmäisen keltaisen kortin .

21. minuutin kohdalla Viikingit vyöryy jälleen HJK:n maalille. Miran rankkariviivan tuntumasta lähtenyt laukaus menee hieman maalin yli. Heti perään HJK saa ensimmäisen tilanteensa ja laukoo etukulmasta hieman ohi maalin.

Ensimmäinen puoliaika oli Viikinkien selvää hallintaa mutta tauolle lähdettiin tilanteessa 0 - 0.

Toisella puolilskolla ottelun tahti muuttui täysin ja HJK otti komennon pelistä. Alle minuutti oli ehditty pelata kun HJK murtautuu vasemmalta laidalta maalien eteen ja laukoo läheltä pallon sisään ja 1 - 0.

39. minuutin kohdalla HJK taiteilee toisen maalinsa. Vasemmalta laidalta matala keskitys keskelle ja suoraan syötöstä pallon verkkoon 2 - 0. HJK sai nostettua pelin tempoa toiselle puoliajalle samalla kun Viikinkien peli alkoi tökkimään.

3 - 0 osuma syntyy kun HJK laukoo kaukaa ja torjunnasta tulleesta jatkopallosta pallo pienestä kulmasta sisään. Heti seuraavasta tilanteesta HJK tekee jo 4 - 0 ja tuntui että nämä toisen puoliajan alun salamamaalit veivät Viikingeiltä lopun terän ottelusta.

Lisää tulee vielä, kun HJK riistää pallon Viikinkien maalin edessä ja tekee 5 - 0. Tunnin kohdalla tulee six-pack täyteen kun HJK tekee jo kuudennen osumansa.

Ottelun lopussa Viikingit tekee vielä lohdutusmaalin 6 - 1. Pitkän pystysyötön jälkeen Mira pääsee siirtämään pallon HJK:n verkkoon.

Todella kaksijakoinen ottelu. Viikingit hallitsi ensimmäistä puoliaikaa mutta ei laittanut palloa verkkoon useista maalipaikoistaan. Toisella puoliajalla HJK dominoi ottelua ja käytti myös Viikinkien virheet tehokkaasti hyväksi. Klubille ansaittu voitto ottelusta.