P11 Akatemia, P12 Ykkönen

Viikingit - MP  7 - 0

Helsinki, Kartano 2 TN A

FC Viikingit miniakatemia - MP otteluraportti (P12 Ykkönen)

FC Viikingit miniakatemia palasi kolmen vierasottelun jälkeen kotikentälleen Vuosaareen Kartanolle lauantaina 15.4.2023 kun se kohtasi P12 Ykkösessä Mikkelin Palloilijat (MP). Kyseessä oli Viikinkien Ykkösen neljäs ottelu. Joukkueet eivät olleet aiemmin kohdanneet toisiaan.

Viikingit aloitti ottelun tiukalla painostuksella ja toi palloa MP:n päätyyn. Yhdeksännellä peliminuutilla Viikinkien Bebe Malinen antaa kulmapotkun ja maalinedustalle jääneestä irtopallosta Mira Säikkö voittaa pallon itselleen ja laukoo alakulmaan Viikinkien 1 - 0 johto-osuman.

Viikinkien 2 - 0 osuma syntyy Bebe Malisen ja Leevi Asikaisen yhteistyön lopputulemana. Bebe ajaa vasemmalta laidalta sisään MP:n rangaistusalueelle ja siirtää boksin keskelle Leeville, joka ottaa ensin yhden kosketuksen ja siirtää toisella kosketuksella pallon maaliin ohi MP:n maalivahdin.

Viikingit rokottaa 3 - 0 lukemiin heti edellisen maalin perään. Timur Agruzov rynnii itsensä kahden MP:n puolustajan välistä läpi ja pamauttaa pallon verkkoon. Seuraavasta tilanteesta heti perään sama mies tykittää pallon MP:n maalivahdin käsien kautta pystytolppaan.

Puoliajalle lähdettiin Viikinkien 3 - 0 johtotilanteessa.

Toinen puoliaika ehti vanhentua vain muutaman minuutin kun Viikinkien Anssi Haikala pääsee laukomaan rangaistusalueen ulkopuolelta ja komea kuti painuu tolpan kautta maaliin.

Viikingit jatkaa painostustaan. Beben antamasta kulmapotkusta Mira tekee liikkeen maalin takakulmalle ja puskee MP:n puolustajan vartioinnista huolimatta pallon sisään ja Viikingit 5 - 0 johtoon.

51. minuutin kohdalla Leevi etenee keskeltä kenttää, antaa vasemmalle laidalle Miralle, joka laittaa upean pallon takaisin maalin takakulmalle Leeville, joka pienellä liu'ulla laittaa pallon sisään 6 - 0 lukemiin.

Viikingit liikutteli ottelun lopussa palloa varmasti pelaajalta toiselle. Loppuniitti 7 - 0 lukemiin tulee kun Anssi vapautta Bebe:n yksi läpi ja Bebe ohittaa maalivahdin matalalla laukauksella.

Viikingit oli tänään kotikentällään Kartanolla vakuuttava eikä jättänyt jossitteluille sijaa.

Felix Blomqvistille Viikinkien maalinsuulla jo kolmas perättäinen nollapeli Ykkösessä. Viikinkien puolustuslinja Matviy Bilyk - Faraz Jafarian oli jälleen rautaa eikä päästänyt MP:tä vaarallisille maalintekoalueille.

Ottelun video löytyy alta. Ykkösen pelit jatkuvat ensi viikolla lauantaina Jätkäsaaressa kun vastaan siellä tulee PPJ.