P11 Akatemia, P12 Ykkönen

Gnistan - Viikingit   1 - 6

Helsinki, Pirkkola TN A

Gnistan - FC Viikingit miniakatemia otteluraportti (P12 Ykkönen)

Sunnuntaina 28.5.2023 FC Viikingit miniakatemia matkasi Pirkkolaan, jossa P12 Ykkösen ottelussa vastaan tuli oulunkyläläinen Gnistan. Viikinkien päävalmentaja Robero Nucciolle kyseessä oli erityislaatuinen ottelu, miehen valmennettua Gnistania ja toimittuaan siellä myös urheilutoimenjohtajana ennen Viikinkeihin siirtymistään.

Ottelun alku oli melko tasaista ja sekavaakin, ennen kuin Viikingit alkoi ottaa otetta itselleen. Tuuliset olosuhteet vaikuttivat jonkin verran pelin laatuun.

Viikinkien 1 - 0 osuma on hieno. Lauri Korhonen nostaa vasemmalta laidalta nepin Gnistanin pelaajan yli Timur Agruzoville, joka etenee laitaa pitkin. Timur näkee keskellä Mira Säikön aivan vapaana ja lopputuloksena pallo on Gnistanin maalissa.

Viikinkien 2 - 0 osuman taituroi Leevi Asikainen suoraan kulmapotkusta. Keskitys menee lopulta Gnistanin maalivahdin käsien kautta sisään.

Viikingit jatkoi painostusta ja 25. minuutin kohdalla Matviy Bilyk keskittää Miralle, jonka laukauksen maalivahti vielä torjuu mutta jatkopalloon pääsee ensimmäisenä Viikinkien Anssi Haikala laittaen pallon reppuun 3 - 0.

Viikinkien 4 - 0 osuma on Timur Agruzovin taidonnäyte. Ensin Leevin laukaus Gnistanin maalin ylärimaan. Jatkopallon ottaa Timur haltuun ja laukoo volleystä upean kudin yläkulmaan.

Puoliajalle lähdettiin Viikinkien 4 - 0 johdossa.

Toisella puoliajalla noin 10 minuutin jälkeen Viikingit tekee oppikirjamaisen maalin. Faraz Jafarian harhauttaa muutaman pelaajan ja antaa syötön oikealle laidalle Maksim Seredalle, joka keskittää millintarkasti maalin takakulmalle nousseelle Miralle ja pallon jälleen verkossa 5 - 0 lukemissa.

Lopullisen niitin ottelulle ja lukemat 6 - 0 ottelulle laittaa Viikinkien Stefano Corsi, joka katkaisee Gnistanin maalivahdin syötön ja laukoo maalin edustalta pallon sisään.

Gnistan tekee aivan ottelun lopussa vielä kavennusmaalin läheltä Viikinkien maalia ja tulostaululle jää loppulukemiksi Viikinkien 6 - 1 voitto.