P11 Akatemia, P12 Ykkönen

KäPa - Viikingit   2 - 4

Helsinki, Kumpula Campus 1 TN A

KäPa - FC Viikingit miniakatemia otteluraportti (P12 Ykkönen)

FC Viikingit miniakatemia kohtasi äitienpäivänä sunnuntaina 14.5.2023 P12 Ykkösen sarjapelissä Käpylän Pallon (KäPa). Ottelupaikkana toimi KäPan kotiareena Kumpula Campus. Keli oli upean kesäinen, lähes +20 astetta.

Viikingit luo ottelun ensimmäisen maalipaikan jo ensimmäisen peliminuutin kohdalla kun Stefano Corsi tykittää oikealta laidalta mutta pallo viuhuu ohi maalin.

Muutama minuutti edellisestä KäPa pelaa hienosti läpisyötöllä hyökkääjän läpi mutta tuomarin käsi nousee ylös paitsion merkiksi ja maalia ei hyväksytä. Heti perään Viikingit tulee oikealta laidalta ja Stefano ampuu mutta pallo kilahtaa maalin pystytolppaan.

Seuraavasta tilanteesta Viikinkien Leevi Asikainen katkaisee KäPan maalivahdin antaman pystysyötön mutta vasemman jalan laukaus jää liian heppoiseksi ja maalivahti torjuu jalallaan.

14. minuutin kohdalla Viikingit saa loistopaikan kun Timur Agruzov riistää pallon rangaistusalueella. Maali on jo lähes tyhjillään mutta laukaus menee sivuverkkoon.

Viikingit siirtyy 1 - 0 johtoon 20. minuutin kohdalla. Timur vapauttaa keskiviivan tuntumasta Stefanon puolittain läpi oikealta laidalta. Stefanon laukaus menee maalivahdin käsien kautta verkkoon.

Pian edellisen maalin perään Viikingit rokottaa toistamiseen. Leevi ottaa puolustajasta kimmonneen pallon, harhauttaa vastaan tulleen puolustajan ja laukoo vasemmalla jalalla maalin alakulmaan tilanteeksi 2 - 0.

KäPa kaventaa 24. minuutin kohdalla. Pallo pelataan vasemmalta laidalta pilkun kohdalle keskelle, josta Nikolas Dyggve siirtää sisään kavennukseksi 2 - 1.

Viikingit ei tästä kuitenkaan säikähtänyt vaan viisi minuuttia myöhemmin Matviy Bilyk vapauttaa pitkällä älykkäällä syötöllä Stefanon puolustuslinjasta läpi ja siirto maalin alakulmaan vie Viikingit jälleen kahden maalin johtoon 3 - 1.

Puoliajalle lähdettiin Viikinkien johtaessa 3 - 1.

Toisella puoliajalla maalipaikat olivat kortilla ja peli oli tarkempaa puolustamista kuin ensimmäisellä puoliskolla. 55. minuutin kohdalla Viikinkien Bebe Malinen laittaa rebound-pallon KäPan maaliin mutta tuomari tuomitsee tämänkin tilanteen paitsioksi. Jälleen yksi niukka paitsiotilanne, joita ottelussa nähtiin useita molemmissa päissä.

KäPa kaventaa tilanteeksi 3 - 2 kulmapotkun jälkitilanteesta. Axel Ondo Mba nostaa roikun rangaistusalueelle, jossa Jerome Saarinen jatkaa pallon ykkösellä verkkoon. Ottelua oli tässä vaiheessa enää kolme minuuttia jäljellä.

Viikingit saa maalipotkun mutta tuomari nostaa Viikinkien maalivahdille Felix Blomqvistille tilanteesta keltaisen kortin ajanpeluusta kun pallo ei tuomarin mielestä lähde peliin tarpeeksi nopeasti.

Ottelun viimeisellä minuutilla Viikkarit niittaa ottelun pakettiin. Timur syöttää jälleen Stefanolle, joka laukoo kolmen puolustajan edestä pallon alakulmaan. Stefanolle hatullinen maaleja samalla täyteen.

Viikingit voittaa ottelun 4 - 2.

Molemmat joukkueet pelasivat palloa pääasiassa maata pitkin. KäPa piti palloa hyvin hallussa, jopa Viikinkejä enemmän, mutta Viikingit viimeisteli tänään tehokkaammin maalipaikoistaan.