P11 Akatemia, P11

KäPa/United - Viikingit akatemi   2 - 9

Jakomäki nap TN

KäPa/United - FC Viikingit miniakatemia ottelueraportti (Piirisarja)

FC Viikingit miniakatemia P11 ja Käpa/Unitedin kohtasivat Piirisarjan kärkikamppailussa tiistai-iltana Jakomäessä. Viikinkejä käskyttämään oli valjastettu tähän otteluun poikkeuksellisesti Viikingit P10-joukkueen vastuuvalmentaja Ciro Mautone, jolle osa porukasta oli jo ennestään tutttuja naamoja joidenkin P11 pelaajien vuotta vanhemmissa pelaamien ottelujen johdosta, mutta suurin osa oli toki uusia tuttavuuksia.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen maali syntyy Viikinkien kulmapotkusta. Bebe Malinen keskittää ja Mira Säikkö ohjaa maalin edustalta pallon sisään ja Viikingit siirtyy 1 - 0 johtoon. Yksinkertaista mutta tehokasta.

Avausmaalin jälkeen pelattiin melko pitkään Viikinkien lievässä hallinnassa. Viikinkien toinen maali syntyy 14. peliminuutin kohdalla ja on lähes toisinto ensimmäisestä maalista. Bebe antaa jälleen kulmapotkun samalta puolelta ja Mira painaa jälleen pallon sisään, tällä kertaa päällä ja Viikingit siirtyy 2 - 0 johtoon. Viikkarien kulmapotkupelaaminen on edelleen todella tehokasta, kuten se on ollut läpi koko kauden.

Miran maalivire sen kun jatkuu ja hattutemppu syntyy 23 peliminuutin kohdalla. Leevi Asikainen riistää pallon KäPän pelaajalta ja vapauttaa Miran vasemmalta laidalta karkumatkalle. Tarkka vasemman jalan laukaus yläriman alle vie Viikingit 3 - 0 johtoon.

Maalin jälkeen vielä läpsyt päälle.

4 - 0 maali syntyy Viikinkien Stefano Corsin hienon yksilösuorituksen tuloksena. Ensin pallon riisto keskikentällä ja KäPan pelaajan ohitus. Sen jälkeen tyhjät pois ja komea kaukolaukaus maalivahdin käsien kautta maaliin. Pallo kävi lopulta maalin puolella vain muutaman sentin voimin mutta se riitti.

Lisää maaleja tulee 29. peliminuutin kohdalla. Pallon on jälleen kulmalipulla, tällä kertaa vasemmalla laidalla hyökkäyssuuntaan katsottuna. Bebe keskittää ja juuri vaihdosta sisään tullut Akin Saritas nousee korkeimmalle ja puskee komeasti pallon maalin alakulmaan ja vie Viikingit jo 5 - 0 johtoon.

Ensimmäisen puoliajan viimeisillä sekunneilla Viikingit on vielä lähellä maalia. Leevi järjestelee pallon Bebelle, joka ampuu voimalla pallon maalin ylärimaan. Puoliajalle lähdetään Viikkarien selvässä 5 - 0 johtoasemassa.

Viikingit suorittaa puoliajalla muutamia vaihtoja. Myös maalivahtiosastolla tehdään vaihdos kun ensimmäisellä puoliajalla pari hienoa pelastusta tehnyt Felix Blomqvist vaihtuu Erik Kuneliukseen.

Viikingit jatkaa toisella puoliajalla edelleen hyvää tekemistä ja pallo liikkuu nopeasti pelaajalta toiselle. 34 minuutin kohdalla Akin taistelee pallosta, joka ajautuu Maksim Seredalle, joka niittaa pallon verkkoon ja Viikingit 6 - 0 johtoon.

Ciron tekemät vaihdot toimivat ja Viikingit jatkaa terävällä jalalla. Lauri Korhonen tekee hienon nousun omalta kenttäpuoliskolta KäPan hyökkäysalueelle ja toimittaa pallon Akinille rangaistusboksin sisälle. Akin harhauttaa puolustajan ja laukoo pallon aivan maalin yläkulmaan, ja kyseessä ehkä ottelun hienoin maali!

Maalin jälkeen KäPa sai paremmin ottelun juonesta kiinni ja pääsi tekemään hyökkäyksiä Viikinkien päätyyn. Kavennusmaali 7 - 1 syntyy hienon kaukolaukauksen päätteksi. Pallon toimitti maaliin KäPan Jerome Saarinen.

Viikingit saa 46. peliminuutin kohdalla rangaistuspotkun kun rangaistusalueelle murtautunut Maksim Sereda vedetään tylysti nurin. Mies itse pallon taakse pilkulle mutta veto kolisee pystytolppaan eikä jatkopallosta maalia.

Käpa kaventaa lukemiksi 7 - 2 kun lähes puolesta kentästä lähtenyt vapaapotku painuu maaliin. Hieno laukaus ja laskeva aurinko tuli todella ikävästi maalivahdin silmiin tässä laukauksessa.

Viikingit tekee ottelun lopussa vielä pari maalia. Ensin Bebe ohjaa ykköskosketuksella Miran antamasta syötöstä lukemiksi 8 - 2 ja heti seuraavasta tilanteesta Mira vielä purjehtii kentän läpi ja iskee ottelun loppulukemiksi 9 - 2 Viikingeille.

Erinomainen ottelu Viikingeiltä. Tempo pysyi korkeana koko ottelun. Hyökkäyksessä löytyi tehoja vaikka huippumaalipaikkoja tuhlailtiin yllin kyllin. Puolustuslinjasto pelasi myös erinomaisella ja aktiivisella tasolla tänään.

Ottelun jälkeen vielä tyyliteltiin joukkuekuva.