FC VIIKINGIT P09

JOUKKUEEN PELISÄÄNNÖT 2021

KAIKKI

●Otamme kaikki mukaan toimintaamme tasa-arvoisina ja hyväksymme erilaisuuden ja kunnioitamme sitä.

●Arvostamme jokaista tämän omassa osassa joukkueessamme. Kannustamme toisiamme myös heikompana päivänä ja teemme yhdessä töitä sekä joukkueen omien tavoitteiden että joukkuehengen eteen.

●Pyrimme luomaan myönteistä ja kannustavaa ilmapiiriä, jonka kautta jokainen voi kokea itsensä hyväksytyksi ja sen tukemana innostua yrittämään parhaansa. Pidämme tärkeänä harrastamisen iloa ja omaehtoisuutta. Pyrimme jokainen osaltamme luomaan joukkueeseen me-henkeä: Yhteen hiileen puhaltamalla ilmapiiri säilyy positiivisena ja kannustavana.

●Käyttäydymme ja puhumme hyvien tapojen mukaisesti kentällä ja sen ulkopuolella.

●Huolehdimme yhteisistä tiloista kentillä ja pukuhuoneissa: Viemme tuomamme tavarat pois ja jätämme paikat siistiksi; annamme harjoitusrauhan edeltäville, viereisille ja seuraaville ryhmille; ilmoitamme havaituista epäkohdista paikasta vastaavalle henkilölle.

●Edustamme seuraa tapahtumissa mallikkaalla toiminnalla, ulkoasulla ja asenteella.

VANHEMMAT

●Olemme kiinnostuneita, tukevia ja kannustavia lapsen jalkapalloharrastusta kohtaan, niin kotona kuin kentän laidalla. Kuuntelemme lapsen mielipiteitä ja annamme positiivista palautetta. Emme toteuta omia tavoitteita tai unelmia lapsemme kautta. Pidämme tärkeänä, että lapset viihtyvät ja heillä on hauskaa oman harrastuksensa parissa.

●Kannustamme myös joukkueen muita lapsia sekä koko joukkuetta. Kunnioitamme seura- ja kilpakumppaneita, valmentajia ja muita vanhempia sekä kisojen toimitsijoita.

●Kunnioitamme joukkueenjohdon päätöksiä.

●Hyväksymme valmennuksen tekemät joukkuejaot ja peluutukset. Annamme valmentajalle työrauhan, emme ohjaa lasta harjoituksissa tai peleissä.

●Ottelussa seuraamme peliä riittävän kaukana vaihtopenkistä ja toimimme kentän laidalla asiallisesti esimerkkinä lapsille. Emme kiroile. Emme arvostele tuomaria tai omia tai vastustajajoukkueen pelaajia.

●Luomme omalla panoksellamme hyvää yhteishenkeä joukkueen sisällä myös vanhempien kesken. Pyrimme siihen, että harjoituksissa ja peleissä on hyvä ilmapiiri.

●Ymmärrämme olevamme kaikki osa joukkuetta. Osallistumme voimavarojemme mukaan joukkueen oheistoimintaan mm. varainhankintaan sekä tapahtumien järjestelyihin. Tarvittaessa avustamme kentän laidalla tapahtuvissa tehtävissä.

●Varmistamme, että lapsemme ilmoittautuvat harjoituksiin ja peleihin Jalkkis.nettiin aina määräaikaan mennessä. Varmistamme myös, että poissaoloista ilmoitetaan.

●Huolehdimme kausimaksujen, varustehankintojen ym. laskujen maksamisesta ajallaan. Ymmärrämme, että 2 kk:n maksurästistä seuraa pelikielto ja sen jälkeen maksut siirtyvät seuran perintään.

●Huolehdimme lapsen perustarpeista kuten ravinnosta, unesta ja koulunkäynnistä, emmekä tuo lasta sairaana tai loukkaantuneena harjoituksiin tai peleihin.

●Opetamme ja kannustamme lapsia oma-aloitteisuuteen ja varusteiden huoltoon ennen ja jälkeen harjoitus- tai pelitapahtuman. Tarvittaessa huolehdimme siitä, että lapsemme ovat peleissä ja harjoituksissa ajoissa ja että heillä on tarvittavat välineet.

●Seuraamme aktiivisesti seuran kotisivuja.

●Ilmoitamme lopettamisesta vähintään 2 kk etukäteen kirjallisesti joukkueenjohdolle.

VALMENTAJAT

●Kannustamme ja kuuntelemme lapsen mielipiteitä.

●Pidämme hauskuuden, leikkimielisyyden ja kisailun osana harjoittelua.

●Luomme ja ylläpidämme ryhmähenkeä.

●Huomioimme, että jokainen lapsi saa sopivan haastavia ja häntä kiinnostavia tehtäviä.

PELAAJAT

1. Hyvät tavat

●Tervehdin ja huomioin toisia.

●En kiroile, käytä huonoja sanoja tai kiusaa.

2. Pukeutuminen

●Olen varustautunut asianmukaisesti: FC Viikingit asut päällä (sininen paita treeneissä ja varalta mukana peleissä, punainen peleissä), säärisuojat (pakolliset), vesipullo.

●Pukeudun sään mukaan. Näin pidän huolta omasta ja muiden terveydestä.

3. Valmentajan kuunteleminen

●Toimin valmentajan ohjeiden ja neuvojen mukaan.

● Keskityn valmentajan kuuntelemiseen harjoituksen tai pelin alku- ja loppupalaverissa.

4. Harjoitukset ja pelit

●Tulen ajoissa (15 min ennen treenien alkua, 30 min ennen pelin alkua)

●Olen mukana hyvällä asenteella ja teen parhaani

●Ymmärrän, että valmentaja määrää kenttäkokoonpanon ja vaihdot.

●Vaihdossa ollessani en keskeytä valmentajan työtä pelin aikana, vaan keskityn seuraamaan peliä ja olen valmiina pelikentälle, kun oma vuoroni tulee.

5. Sääntöjen rikkominen

Jos en toimi sääntöjen mukaan, ymmärrän, että valmentaja voi poistaa minut treeneistä tai antaa minulle määräaikaisen kiellon tulla harjoituksiin tai osallistua peleihin. Tiedän, että näistäilmoitetaan myös vanhemmilleni.

6. Joukkuepeli

●Jokainen pelaaja on tärkeä ja jokaisella on oma roolinsa pelissä.

●Kannustan ja tuen joukkuetovereitani.

●Ylläpidän hyvää joukkuehenkeä, jotta voimme yhdessä menestyä ja nauttia pelaamisesta.

Mustalahdentie 10 

00960 Helsinki

2. krs (summeri) 


P. 0400 317 230

fcviikingit@fcviikingit.com

www.fcviikingit.fi