Ilves Cup 2023 yhteenvetoraportti
Julkaistu: 19.06.2023 22.27

FC Viikingit miniakatemia osallistui 17. - 18.6.2023 Kaupin urheilupuistossa Tampereella järjestettyyn Ilves Cupiin. Joukkueita P12 ikäluokan sarjassa oli yhteensä 20 ja joukkueet oli jaettu neljään alkulohkoon. Vain lohkojen voittajat etenevät mitaliotteluihin. Viikingit pelasi alkulohkossa C yhdessä Ilveksen, FC Jazzin, HJK:n ja OLS:n kanssa. Turnauksen peliformaatti on 8v8 ja peliaika 2 x 20 minuuttia.

Joukkue lähti reissuun yhdessä vuotta nuorempien Viikinkien P12 miniakatemian kanssa yhteisellä bussilla Heteniityn kentältä. Perjantaina ei vielä pelejä ollut ohjelmassa, joten joukkue pääsi rauhassa keskittymään Suomen EM-karsintaotteluun Sloveniaa vastaan. Suomihan tuon ottelun hienosti hoitikin 2 - 0, joten tunnelma oli Tampereen ravintolassa, johon joukkueet olivat kisastudion virittäneet, aivan tapissa.

Ilves Keltainen - FC Viikingit miniakatemia 0 - 2

Avausottelussa Viikingit sai vastaan isäntäjoukkueen Ilveksen. Ottelu oli hyvin Viikinkien näpeissä vaikka oma peli ihan timanttisessa kunnossa heti avausottelussa vielä ollutkaan. Ensimmäisen puoliajan 0 - 0 tasatuloksen jälkeen Viikingit lisäsi painetta Ilveksen maalille toisella puoliajalla.

Ensimmäistä maalia saatiin odotella peräti 28. peliminuutille saakka. Stefano Corsin terävän nousun ja laukauksen jälkeen Leevi Asikainen pääsee avaamaan Viikkarien turnauksen maalitilin Ilveksen maalin edestä.

Viikinkien 2 - 0 maali tulee muutama minuutti ensimmäisen maalin jälkeen kun Pauli Vakula ohjaa maalivahti Felix Blomqvistin pitkän avauksen Ilveksen maalivahdin käsien kautta Stefanolle, joka laittaa pienestä kulmasta pallon sisään.

Viikingit aloitti turnauksen hienosti 2 - 0 voitolla.

FC Jazz - FC Viikingit miniakatemia 0 - 4

Toisessa ottelussa vastaan tuli FC Jazz porista. Viikingit aloitti ottelun hurjasti. Aloituspotkusta suoraan Leevi Asikainen kilauttaa pallon Jazzin maalin pystytolppaan ja vain minuutin pelin kohdalla Bebe Malinen pujottelee puolustuksen läpi ja siirtää Viikingit 1 - 0 johtoon.

Viikinkien toinen maali tulee pian perään kun Mira Säikkö puskee kaukaa pallon Jazzin maalin alakulmaan.

3 - 0 osuman Viikingeille tekee Timur Agruzov painavalla yläkulmalaukauksella ja 4 - 0 osuman saman miehen keskityksestä Eetu Lundqvist taidokkaalla ykköskosketuksen ohjauksella maalin edestä.

Toisella puoliajalla ottelu hieman rauhoittui ja Viikingit otti 4 - 0 voiton.

FC Viikingit miniakatemia - HJK 1 - 4

Kolmannessa "kuoleman" iltaottelussa vastaan tuli HJK:n ykkösakatemia. Käytännössä tämä ottelu oli voitettava, jotta lohkovoitto olisi otettavissa.

HJK oli ottelussa kuitenkin pääosin kuskin paikalla ja rankaisi Viikinkien muutamasta virheestä armotta. Viikinkien ainokaisen iski Eetu Lundqvist terävällä laukaisulla rangaistusalueen ulkopuolelta. HJK rikkoi paljon ja prässäsi myös kovaa, mikä teki Viikinkien pelinrakentelusta vaikeaa ja johti lopulta virheisiin, joista Klubi rokotti. Voitto meni pelitilanteiden näkökulmasta oikeaan osoitteeseen loppulukemin 4 - 1 HJK:lle.

FC Viikingit miniakatemia - OLS 1 - 3

Alkulohkon viimeinen ottelu jäi sunnuntai-aamulle ja tästä koituikin Viikinkien turnauksen heikoin ottelu. Samalla kun vielä sometiimin striimitekniikkakin petti ottelun alla niin kokonaisuus oli harvinaisen heikkoa tekemistä. Ottelussa näkyi eilisen hävitty HJK-ottelu ja mitalipeleihin tien katkeaminen samalla, eikä viimeisintä taistelutahtoa tässä ottelussa Viikingeiltä nähty. Ennakkoon selkeä voitto-ottelu kääntyi lopulta 3 - 1 tappioksi. OLS pelasi ottelussa myös terävästi ja hyvin ja otti ansaitut pisteet mukaansa.

Viikingit sijoittui omassa alkulohkossaan toiseksi, ja lopulta jouduttiin vertailemaan keskinäisiä otteluita kolmen joukkueen kesken, ja tässä Viikingit oli keskinäisten otteluiden maalieron avulla paras.

Jatko-ottelut:

Sijat 5 - 8

FC Viikingit miniakatemia - PPJ 2 - 1

Sijoitusottelussa tuli vastaan D-lohkon kakkoseksi tullut PPJ. Lähtötilanne oli se, että PPJ oli niukasti voittanut Viikkarit kevään P12 Ykkösen sarjassa 3 - 2 ja Viikingeillä oli mielessä tottakai revanssi tuosta ottelusta. Edellinen heikko OLS-ottelu oli myös sisuunnuttanut joukkueen parempaan suorittamiseen tähän koitokseen.

Ilman lämpötila Tampereen Kaupissa oli aivan läkähdyttävän kuuma +30 astetta klo 14:50 alkaneeseen otteluun.

Viikinkien Bebe Malinen taiteilee 1 - 0 johto-osuman suoraan kulmapotkusta, kun pallon putoaa lopulta takatolpan kautta sisään maaliin.

PPJ tasoittaa ottelun vain pari minuuttia ennen ottelun loppua kulmapotkun jälkitilanteesta maalin edestä mutta heti perään Timur Agruzov tekee todellisen tahtomaalin ja survoo väkisin Viikingit 2 -1 johtoon. Näihin lukemiin ottelu lopulta loppuikin.

Sijat 5 - 6

LAUTP - FC Viikingit miniakatemia 2 - 1

Turnauksen viimeisessä ottelussa Viikinkejä vastaan tuli lappeenrantalainen LAUTP. Viimeksi joukkueet kohtasivat P12 Ykkösen sarjaottelussa Viikinkien silloin ollessa maalein 1 - 0 parempi.

Ottelu oli paahtavassa helteessä enemmänkin pelailua. Viikingeillä oli vaikeuksia LAUTP:n isokokoisten hyökkääjien kanssa. LAUTP osui ottelussa kahdesti ja Viikingit kerran Leevi Asikaisen vasemman jalan yläkulmalaukauksella.

Viikkareille näin Ilves Cupin sijoitukseksi tuli lopulta 6. sija.

Joukkue otti viimeisen ottelun jälkeen vielä joukkuekuvan ja siirtyi siitä vilvoittelemaan joukkueen bussiin, josta matka alkoi välittömästi kohti Helsinkiä.

Hienosti järjestetty turnaus Ilvekseltä upealla Kaupin urheilualueen kentillä. Keli oli todella kuuma koko ajan mutta viereisessä sisärakennuksessa pystyi vilvoittelemaan halutessaan. P12 sarjan voitti lopulta kotijoukkue Ilves, joka löi HJK:n finaalissa rankkareilla. Onnea Ilvekselle turnauksen voitosta!