P11 Akatemia, P12 Ykkönen

PPJ - Viikingit   3 - 2

Helsinki, Intersport Areena TN A

PPJ - FC Viikingit miniakatemia otteluraportti (P12 Ykkönen)

Itä-Helsingin ylpeys FC Viikingit miniakatemia kohtasi lauantaina 22.4.2023 jäsenmäärältään Helsingin toiseksi suurimman joukkueen PPJ:n. Kyseessä oli Palloliiton P12 Ykkösen viidennen kierroksen ottelu. Ottelupaikkana PPJ:n kotikenttä Intersport Areena Jätkäsaaressa.

PPJ aloitti ottelun terävästi, Viikingit liian pehmeästi. 8. peliminuutin kohdalla PPJ:n Emil Rautiainen laukoo kaukolaukauksen, joka putoaa Viikinkien maalin takayläkulmaan ja PPJ:lle 1 - 0.

Viisi minuuttia maalista kuluu, kun Viikinkien puolustaja Matviy Bilyk vapauttaa Stefano Corsin oikean laidan läpiajoon mutta PPJ:n maalivahti tulee hyvin vastaan ja torjuu laukauksen. Tilanteesta seuranneesta kulmapotksta Stefano laukoo rangaistusalueen rajalta mutta yli maalin.

15. minuutin kohdalla Viikinkien Mira Säikkö riistää pallon PPJ:n pelaajalta ja laukoo ylärimaan. Tasoitusmaali oli aivan karvan varassa. Viikingit alkoi luomaan hyvää painetta PPJ:n maalille tässä vaiheessa ottelua.

22. minuutin kohdalla Stefanon piiska laulaa jälleen hirmuisen kaukolaukauksen mutta PPJ:n maalivahti torjuu. Veto meni sen verran päin maalivahtia, että lopulta maali ei kovin lähellä tässä ollut.

Kymmenisen minuuttia edellisestä tilanteesta PPJ siirtyy 2 - 0 johtoon. Emil Rautiaisen vasemmalta sivustalta lähtenyt laukaus painuu maalivahdin käsin kautta maaliin, liruen lopulta takakulmaan.

Viikingit kuittaa tuon harmittavan takaiskumaalin kuitenkin nopeasti. Leevi Asikainen näkee aloituspotkussa PPJ:n maalivahdin tulleen ulos maaliltaan liian kauas ja ampuu suoraan keskipisteeltä pallon yläriman alle verkkoon. Viikingit kaventaa tällä osumalla tilanteeksi 2 - 1.

Heti perään kulmapotkun jälkitilanteesta Viikinkien Matviy Bilyk pääsee laukomaan rankkarirajan tuntumaan kimmonneeseen palloon mutta laukaus hiuksenhienosti maalin yli.

Ensimmäiselle puoliajalle lähettiin PPJ:n 2 - 1 johtotilanteessa. PPJ:n hyvän ottelun alun jälkeen Viikinkit paransi otetta pikku hiljaa puoliaikaa kohden.

Toinen puoliaika alkoi tasaisissa merkeissä. Viikingit luo ensimmäisen tilanteen kun Faraz Jafarian pääsee tykittämään vastapalloon mutta laukaus kilpistyy PPJ:n puolustajan jalkaan.

Hei perään Viikingit saa vapaapotkun hyvästä paikasta kun Leevi kaadetaan rankkariviivan tuntumassa. Stefanon vapaapotkulaukaus muurin ohi on hyvä ja kohdistuu maalin takakulmaan, mutta PPJ:n maalivahti on hereillä ja torjuu hienosti.

52. minuutin kohdalla PPJ rakentaa hyökkäyksen Viikinkien maalille. Kasimir Öhman Hayes löytää Emil Rautiaisen aivan maalin edestä ja pallo maalin kattoon. Tilanne haiskahti hieman paitsiolta mutta tuomari päätti toisin.

Ottelun loppu sujui varsin tasaväkisesti. Kumpikaan joukkue ei huippuvaarallisia maalipaikkoja saanut enää luotua. Pari minuuttia ennen ottelun loppua Viikingit kuitenkin niittaa vielä kerran. Stefano riistää pallon hyökkäyspäässä ja pääse nokikkain maalivahdin kanssa. Varma siirto maalin alakulmaan kaventaa tilanteeksi 3 - 2.

Ottelun lopussa tuomarin antamat pari lisäminuuttiakaan eivät kuitenkaan riittäneet Viikingeille ottelun tasoittamiseen ja PPJ otti näin 3 - 2 voiton.

Ottelu katsottavissa FC Viikingit miniakatemian YouTube-sivuston kautta.