Seuran esittely

FC Viikingit r.y. on perustettu vuonna 1998, jolloin se eriytettiin 1965 perustetusta urheilun monitoimiseura Vuosaaren Viikingeistä omaksi seurakseen. Nykyään FC Viikingit on jalkapallon erikoistunut miesten, naisten sekä junioreiden seura.

Seuralla on eri ikäluokissa poika- ja tyttöjuniorijoukkueita. Juniori-ikäluokat osallistuvat piirin sarjoihin. Lisäksi seuralla on naisten ja miesten joukkueita useilla eri sarjatasoilla. Harjoittelu joukkueissa on ympärivuotista niin kuin otteluiden pelaaminenkin.

FC Viikinkien identiteetti on vahvasti Vuosaaressa. Harjoittelu- ja pelipaikkoina toimivat vuonna 2015 valmistunut Viikkarien Heteniityn tekonurmikenttä sekä Kartanon liikuntapuiston kentät, joten Vuosaaressa asuva voi harrastaa lähellä kotia.

Vuosaaren asukasmäärän kasvaessa myös FC Viikinkien jäsenmäärä kehittyy jatkuvasti. Pelipasseja on (12/2021) jo liki 800. Jäsenmäärä on yli 850.

FC Viikingit r.y. on seura, jossa pelaaja voi aloittaa harrastamisen tytöissä ja pojissa jo neljä-viisivuotiaana ja harrastus kantaa läpi seurassaolon ajan. Seura tarjoaa harrastamisen lisäksi myös kilpailullisemman vaihtoehdon sekä mahdollisuuden kehittyä yksilöllisesti kohti maan terävintä kärkeä. Seurassa on osaamista valmentaa tavoitteellisia pelaajia.

Seuran arvoja ovat Avoimuus, Tavoitteellisuus, Yhdenvertaisuus, Positiivisuus.. Tarkoituksena on että jalkapallon harrastaminen on hauskaa ja siihen voivat osallistua kaikki.

Myös pelaajien vanhemmat ja vapaaehtoiset toimijat ovat tervetulleita seuraan ja osallistumaan joukkueen ja seuran toimintaan. Seurassa on vapaaehtoisia aikuisia ja nuoria valmentajina, joukkueenjohtajina, rahastonhoitajina, huoltajina, turnausvastaavina tai vaikkapa varainkeruussa ja jokaisen työpanos on arvokas. Seura tarjoaa aikuisille yhteisöllisyyttä.

FC Viikingit r.y. on Tähtiseura ja seuralla on myös taito- ja kykykoulustatus. FC Viikingit r.y. on myös mukana Suomen Palloliiton seurakehitysohjelmassa ja seura on auditoitu SPL:n laatujärjestelmän mukaisesti. Seuralla on oma toimisto Vuosaaressa Mustalahdentiellä. Seuran päätoimisina työntekijöinä valmennuspäällikkö, seurakoordinaattori sekä neljä seuravalmentajaa huolehtivat laadukkaasta toiminnasta. Lisäksi seuralla on osa-aikainen toiminnanjohtaja.


Mustalahdentie 10 

00960 Helsinki

2. krs (summeri) 


P. 0400 317 230

fcviikingit@fcviikingit.com

www.fcviikingit.fi