Pronssia Helsinki Cupista!
P2011Julkaistu: 13.07.2024 21.52

Pronssia Helsinki Cupista!

P11-joukkueen punainen ryhmä kävi hakemassa Helsinki Cupista uskomattoman hienon pronssin. Joukkueen turnaus oli nousujohteinen. Ensimmäinen pelipäivä Pirkkolassa oli nihkeää pelaamista, vaikka ensimmäisessä pelissä saatiinkin lopulta tärkeäksi osoittautunut tasapeli PPJ/Eira sinisestä. Toinen peli Grania vastaan saatiin varsin vaatimattoman esityksen jälkeen käännettyä kuitenkin 2-1 -voitoksi. Peli-ilme ei näyttänyt hyvältä, mutta kaikki oli edelleen auki.

Kuva: @sportphotos_by_soile

Toisena päivänä Siltämäessä kaikki muuttui. Ensimmäisenä vastaan tuli todella kova Sollentuna FK Ruotsista. Viikingeillä oli loistava lataus otteluun ja asenne kohdillaan, ottelu oli todellinen taistelu alusta loppuun itseä kovempaa joukkuetta vastaan. Ruotsalaiset saivat lopulta voittoon riittäneen 1-0 -maalin, mutta niukka tappio oli meille myös omalla tavallaan voitto. Lopulta jatkopaikat ratkaistiin maalierolla, ja tällä yhden maalin tappiolla oli iso vaikutus, kun PPJ hävisi heille viimeisessä ottelussa isommin lukemin. Mutta vielä tärkeämpi seuraus tämän ottelun taistelusta oli, että joukkueen mahtava ja taisteleva asenne ja peli-ilme jäi päälle seuraaviin otteluihin. Ratkaisevasta alkulohkon päätösottelusta Honka/Musta II:sta vastaan raavittiin väkisin EM-kisojen tyyliin riittävä yhden maalin voitto.

Kuva: @sportphotos_by_soile

Jatko-otteluissa sama taistelu ja periksiantamattomuus jatkui. Pudotuspeleissä Viikingit pudotti kolme kovaa vastustajaa niukalla marginaalilla. Ensimmäisessä pelissä torstaina kaatui KoiPS/Valkoinen 1-0. Seuraavana oli vuorossa tiukka paikallisottelu Valttia vastaan. Valtti meni ensin johtoon, minkä jälkeen Viikingit nousi ottelun lopussa 2-1 -johtoon, mutta vielä paikallispelin hengen mukaisesti Valtti onnistui tasoittamaan viimeisillä sekunneilla. Rankkarikisassa mentiin kuudensiin ampujiin asti, ennen kuin peli ratkesi. Kaikki Viikinkien pelaajat onnistuivat, ja kuudennella kierroksella Daniel nappasi ratkaisevan torjunnan. Perjantaina jatkettiin samaan tapaan, ja puolivälierissä Sibbo Vargarna kaatui 1-0 hienon taistelun jälkeen. Vasta turnauksen välierässä tie nousi pystyyn, kun vastaan tuli filippiiniläinen Makati Football Club, jota vastaan taso ei enää riittänyt. Makati vei lopulta koko turnauksen voitettuaan finaalissa Viikinkien alkulohkon vastustajan Sollentuna FK:n.

P11-joukkueelle prossimitali oli paras sijoitus ja suoritus Helsinki Cupissa koskaan. Tästä on mukava jatkaa loman jälkeen kohti syksyn pelejä.

Kuva: @sportphotos_by_soile

Mustalahdentie 10 

00960 Helsinki

2. krs (summeri) 


P. 0400 317 230

fcviikingit@fcviikingit.com

www.fcviikingit.fi